Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

"Paskakaivon tyhjennyshinta viidakko..." Suomessa 35 - jopa 440,- euroa!
Kilpailutusta Porin, Ulvilan suunnalla...


Veikko Lehti
62,- euroa tyhjennys + 8,5 euroa kuutio käsittelymaksua
Asiakaspalvelussa toivomisen varaa... "Oletteko meidän roska-asiakas...?" Pisti suuni aluksi hymyyn, mutta se kyllä hyytyi kun tiedustelin hintojen (Pääosin aina Veikko Lehteä käyttäen.) kovaa nousua viimeisen n.10 vuoden aikana. Mielipiteen vaihtoa oli voimakasta puolin ja toisin, sekä sain "asiakaspalveluna" luurin korvaan...


Lassila/Tikanoja
49,- euroa tyhjennys + 10,5 euroa kuutio käsittelymaksua
Erittäin miellyttävä asiakaspalvelu.


Ulvilan Jätehuolto
64,- euroa tyhjennys + 9.99 euroa kuutio käsittelymaksua
Miellyttävä asikaspalvelu

Onko muita palvelun tuottajia Pori, Ulvilan suunnalla hintatietoineen etc.? Ja mahdolliset oikaisut sähköpostiin: ope.hakala@gmail.com

Käsitykseni mukaan voit säästää, jos olet itse läsnä, sekä annat kaivon tyhjentäjän tyhjentää vain esim. betonirengaskaivoista sen ensimmäisen, jossa on sitä "itteään".

Esim. minun tapauksessa 3 kpl, arvioitu n. 1m3 betonirengas kaivoa, syntyy 2 kuution käsittelymaksusta säästöä jo aika summa joka tapauksessa. 2 ja 3 kaivon nestettä ei minun mielestä ole mitään järkeä imeä, ei ainakaan joka kerta, kun siinä on vähän sitä "itteään". Mutta moniko Suomalainen uskaltaa tai ymmärtää tätä informoida tyhjentäjälle? Jos mitään ei sanota ja et ole paikanpäällä, takuuvarmasti useimmat tyhjentää kaikki kaivot...

Jotain "kakkaakin" tälläkin alalla on... Pääosin moraalittoman esivallan luotua n. 40%:sentin uusköyhällistön Suomeen (Kreikan tyyliin), jotkut yrittäjät alkavat matkia eliitin esimerkkejä ns. pika rikastumiseen... Hinnat on 2000-luvulla nousseet joillakin todellakin rajusti, tuplaksi, triplaksi ja jopa enemmänkin...

+ lisäksi vielä se paska "paskalaki".


--------------------------------------------------------

Eräs räikeä esimerkki internetistä löydettynä! Kaikkeen täytyy Suomessa jo varautua, jo valmiiksi kyykytetyllä köyhällä kansanosalla ei ole pian varaa paskantamiseenkaan tällä menolla. (Asia ei suoranaisesti liity kilpailuttamiini yrityksiin)

http://suurtapintaremonttia.blogspot.fi/2014/09/loka-palveluista-viela-narinaa-tietty.html

Loka-palveluista vielä, narinaa tietty!No huomenta nyt sitten!

Mehän otettiin ja tyhjennettin ja poistettiin kakkakaivot viime elokuisen viemäriremontinyhteydessä, kuten rakkaat lukijat varmasti muistavat?
Naapuri oli remontin yhteydessä tilannut loka-auton paikalle konsultoituaan ensin vanhemman asiatuntijaraadin kanssa (eläkeiän ylittäneet sedät, jotka useasti tietävät kaiken, siis oikeasti).

Konkarit olivat yhteistuumin olleet siinä mielikuvassa että lokakaivon tyhjennys maksanee noin reilun satasen.
Itse nyökkäilin myöntyvästi myös tälle tiedolle, sillä olinhan itsekin kuullut vastaavanlaisista summista. Jo kohta oli kakka-auto pihalla imemässä sontaa pois. Itse asiassa oli jo imaissut sonnat veks ja auton omalla puutarhaletkulla suihkutteli kaivonrenkaan sisuksia puhtaaksi jonka jälkeen kuski tarjosi selkää alustaksi laskun allekijoitusta varten. Itseasiassa ei ollut edes lasku vaan työmääräys tai-joku-sellainen.
Remontti hoidettiin kuntoon ja kakka on luistanut joka päässä kuten pitääkin.


Mutta sitten reilun kuukauden kuluttua napsahti lasku postilaatikkoon (hyvä maksuaika kuitenkin) ja silloin tuli Työnallelta tuskan parahdus. 550e!!!
Elokuisen iltapäivän viimeiset auringosäteet tavoittivat juuri keittiön ikkunan, joka sulki sisäänsä sulavasti ja erityisen sutjakkaasti kiroilevan Työnallen. Tässä repertuaarissa oli jo sellaisia kirosanoja joista saa useissa maissa sakkoja tai kaksi vuotta linnaa.
Siis 550e ¼ kuution paskan imemisestä. Ensitöikseni ajattelin soittaa yritykselle ja sanoa suoraan että haistakaa paska, mutta sitten tajusin, että sitähän ne tekee päivittäin. Hehe.

Rauhoituttuani asiasta hiukan, soitin seuraavana päivänä ensin toiseen yritykseen, joka tarjoaa myös samoja palveluita. Kysyin paljonko maksaa likakaivon tyhjennys. Tomera setä ilmoitti että se on tasan 150e ja se on hänessä. Kysyin myös muita variaatioita selvitelläkseni hintatasoa yleisesti.
Tämän jälkeen laitoin pyykkipojan nenään ja soitin Hurrikaaneille, en siis sille lentopallojoukkueelle, vaan ympäristöhuoltoyritykselle.
Kysyin ensimmäiseksi paljonko maksaa lokakaivon tyhjennys. Setä ilmoitti sen olevan kiinteä hinta, joka oli muistaakseni jotain 137e.
Tämän jälkeen otin pyykkipojan nenästäni ja huusin ”haaaaa, minä täällä, Työnalle. Laskutitte liikaa!!!!! Senkin siat, senkin porsaat!”

No miten tämä pieni salapoliisileikki sitten päätyi? Palatte halusta tietää!?

Keskustelun jälkeen kävi ilmi, että mainittu 137e tyhjennys tapahtuu tavallisella imuautolla, joka siis imaisee paskat ja lähtee. Okei, makes sence.
Mutta mistä tämä (epä)reilu kolminkertainen hinta sitten tulee? No se tulee siitä että se tehdään täysin toisella kalustolla.
Siis mitä? Toinen kalusto tarkoittaa sitä, että autossa on mukana puutatarhaletku jolla kuski putsasi kaivonrenkaan. Silloin lasku oli:

JV-tarkastuskaivon tyhj.+pesu – 2,5h – 100e/h (minimi on 2h johon sisältyy 0,5h työtä paikan päällä)
Työntekijä arki 06-16 2,5e – 35e/h
Jätteenkäsittelymaksu hiekka 0,4tn – 120e/tn
Kuormauskmaksu/jätteenkäsittely 1kpl – 16,8e
Pesuvesi 0,3m3 – 2,5e/m3
Laskutuslisä 1 – 5,25eTyönallellahan olisi ollut oma puutarhaletku (siis en nyt puhu siitä, härskit huom) ihan siinä vieressä. Seinässä kiinni. Olisi voinut ihan hyvin itse suihkutella 400e edestä vaikka koko päivän.

Sulattelin asiaa ja soitin uudestaan ymäristöhuoltoyritys Hurrikaaneille. Ilmoitin että lähdetään siitä että se auton kauko-ohjain oli rikki ja olette laskuttaneet puoli tuntia ylimääräistä. Lisäksi laskutuslisää ei saa tässä yhteydessä periä. Kuluttajalle täytyy olla tarjolla ainakin yksi lisämaksuton, tavanomainen maksamistapa. Lisäksi tästä pitää sopia silloin kun palvelua tilataan.

Noh, asia korjattiin välittömästi ja uusi lasku lähetettiin. 440e.
Periaatteessa Lokafirma teki kaiken by the book ja mitään väärää tässä ei tapahtunut, mutta silti tuli helevetin kalliiksi.

Kerron ja varoitan siis kaikkia teitä rakkaat lukijat nyt tässä ja nyt ja täten:

Kun isät ja äidit, tuttavat ja sukulaiset kertovat että loka-auton käynti maksaa ”siinä satasen” niin se sisältää hyvin tavallisen paskan imaisun pois.
Kun tilaatte tällaisia palveluita, niin muistakaa kysyä mitä se maksaa ja mitä työhön sisältyy! Voin kertoa että ei ole kivaa saada tällaista laskua.
Jälleen kerran: ei pidä olettaa vaan ottaa selvää. Olkoon tämä teille tiedoksi.


Kaikesta huolimatta, hyvää syssyn alkua saatana!!.

1 kommentti:

  1. http://yle.fi/uutiset/jatekuljetukset_uuteen_harkintaan_-_pienet_yhtiot_peloissaan/6660749

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.